A mennyezetre szerelhető sziget elszívó

Sziget elszívó

Sziget elszívó

A páraelszívók jelentőségét ma már nem kell ecsetelni, hiszen mindenki tudja, milyen fontos szerepet játszanak a konyhában. Előfordulhat viszont, hogy a konyha elrendezése miatt, a fali páraelszívók felszerelése nem megoldható.

A nyugati típusú konyhákban a sziget elszívó megoldást jelenthet a problémára. Ezeket a készüléket nem a falra kell rögzíteni, hanem a mennyezetre, így a konyha bármelyik pontján használható. Tudni kell ugyanis, hogy az elszívók csak akkor működnek hatékonyan, ha közvetlenül a tűzhely felett helyezkednek el.

A méretek kiválasztásánál is figyelni kell arra, hogy legalább olyan széles legyen a sziget elszívó, mint a tűzhely. Így kiváló hatékonysággal tünteti el a konyhából a főzés során keletkező párát és az ételszagokat is.

A sziget elszívó méretei igen változóak lehetnek, így körültekintően kell eljárni a vásárlás során. Ezek a készülékek is hatékonyan szűrik ki a levegőből a vízpárát, így megkímélik a konyhát a penész megjelenésétől. Használata minden esetben ajánlott, hiszen sok kellemetlenségtől szabadíthat meg bennünket.

Print Friendly, PDF & Email