Sikeres bemelegítés a hatékony sportoláshoz

Bemelegítés

Egészségünk megőrzése érdekében számtalan sport közül választhatunk. Akár több fajtáját is űzhetjük, futás, úszás, teniszezés és focizás, lényegében véve végtelen a lista, amik közül válogathatunk. Attól eltekintve, hogy milyen testmozgást kedvel, minden edzés előtt ajánlott az alapos bemelegítés. A megfelelő átmozgatása az izmoknak segít elkerülni a sport által szerzett sérüléseket és az izomfájdalmat. Manapság már kapható olyan gél, amivel megelőzheti ezeket a károsodásokat, de még az izomlázat is.

Eredményessé teszi a bemelegítést, ugyanis a természetes növényi hatóanyagai révén felkészíti a fizikai megterhelésre a merev és hideg izmokat. Lényegében véve a bemelegítés a test hőháztartását készíti fel a mozgásra. Ez nem csupán nyújtógyakorlatokból kell álljon, hanem a pulzus és a hőmérséklet is meg kell emelkedjen. Amennyiben a bemelegítés végén kimelegedik, ez annak a jele, hogy hatékonyan végezte el, és készen áll a sportolásra, hiszen az izmok is bemelegedtek.

Ezt elérheti esetleg helyben kocogással, vagy az ehhez megalkotott gélekkel. A túlterhelés nemcsak izomlázat, de fájdalmat is tud okozni, ez viszont a sporttól változó. Úszásnál és futásnál leginkább a porcokat és a térdet erőlteti meg, míg a tenisz a kart, de főleg az alkart. Az ebből a mozgásból származó kézfej és könyök fájdalmat teniszkönyöknek nevezik. A teniszkönyök gyógyítása legtöbbször a kar pihentetésével lesz eredményes, és esetleg gyulladás- vagy fájdalomcsillapítóval is lehet próbálkozni.

Az is előfordul, hogy komolyabb fájdalom esetén fizioterápiát kell alkalmazni vagy akár gyógytornát. Manapság már nem szükséges eddig eljutni, hiszen a teniszkönyök gyógyítása otthon is megtörténhet, mindössze csupán a megfelelő krémet kell alkalmazni a fájdalom területén. Az Ewopharma oldalon kapható gél sikeresen pihenteti az izmokat és csökkenti a gyulladás által okozott tüneteket. A teniszkönyök gyógyítása 4 lépésben történik az említett gél segítségével: hűsíti a fájdalmas területeket, csillapítja a fájdalmat, fokozza a keringést és regenerálja az izmokat.

Print Friendly, PDF & Email