A tőkeáttét veszélyei a tőzsdei kereskedelemben

Tőkeáttét

Semmi esetre sem szabad úgy belefognia a devizával való kereskedésbe, hogy nem rendelkezik elegendő pénzügyi ismerettel! Van néhány olyan fogalom, amit biztosan meg kell tanulnia. Gyűjtsön ismereteket a tőkeáttételre vonatkozóan, mert ezt a lehetőség népszerűnek számít! De mit is takar ez pontosan? A forex-kereskedes.hu weboldal szerint nem kell feltétlenül rendelkeznie azzal az összeggel, amivel kereskedni szeretne. A tőkéhez kap egy kis hitelt a brókercégtől.

Ha nyer az ügyleten, akkor több pénzt kereshet, mintha csupán a saját pénzével szállt volna ringbe. Természetesen a kölcsönkapott összeget vissza kell majd fizetnie a cégnek. Sor kerül még néhány díj levonására is. Azonban a tőkeáttételre vonatkozóan még így is nyerhet, hiszen a megmaradó nyereség nagyobb lehet, mintha csak a sajátját kockáztatta volna. Persze azt sem szabad elfelejtenie, hogy nem fog mindegyik ügyleten nyerni. Ilyenkor rengeteg pénzt bukhat el. Gondot jelenthet, ha a saját vagyonánál nagyobb pénzt kockáztatott.

A hitelt természetesen ebben az esetben is vissza kell adnia. Nem maradhat el a járulékos költségek kifizetése sem. Ez azt jelenti tehát a tőkeáttételre vonatkozóan, hogy körültekintőnek kell lennie! Ez a lehetőség csak akkor való Önnek, ha jó a stressz-tűrő képessége. Nem árt az sem, ha képes kezelni a sikert és a kudarcot is, hiszen mindkettőben része lesz a devizával való kereskedés során. Ne higgyen azoknak a brókercégeknek, akik irreális ígéreteket tesznek, hiszen Ön vállalja a kockázatot. A fent említett honlapon talál egy listát azokról a vállalatokról, amelyek megbízhatónak számítanak.

z is fel van tüntetve, hogy a tőkeáttételre vonatkozóan milyen kedvezmények vehetőek igénybe. Mindazonáltal érdemes utánanéznie annak, hogyan tudja optimálissá tenni a költését. Azt tanácsoljuk, hogy állítson be limiteket, mert így elkerülheti, hogy teljesen kiürüljön a zsebe. Némi szerencsével persze sok pénzt tud keresni, de ehhez tapasztalatot kell szereznie és követnie kell az árfolyamok mozgását a tőkeáttételre vonatkozóan.

Print Friendly, PDF & Email