Üzleti mediáció megoldás a gyors igazságtételre

üzleti mediáció

Üzleti mediáció

Amikor valamilyen negatív tapasztalat vagy támadás ér bennünket az élet bármelyik területén, legyen az munkahely, a hobbink, párkapcsolat vagy házasság, azonnal jogi eljárás foroghat a fejünkben, mint megoldás. Ezzel együtt pedig sokat gondolkodunk, hogy az elhúzódó, több alkalmat igénylő tárgyalások és a hatalmas költségek miatt, valóban belevágjunk-e, hogy igazságtalan helyzetekben megvédjük magunkat.

Üzleti mediáció néven létezik egy alternatív lehetőség is, hogy ne kelljen lemondani az igazság megtalálásáról. Lényege, hogy a megjelenő felek ne vitába szálljanak egymással és értelmetlen sárdobálás alakuljon ki, hanem békésen, mindkét félnek kielégítően végződjön a beszélgetés a mediátor irányításának segítségével.

Ezzel együtt el tudjuk kerülni azt is, hogy a felesleges költségeket ne szánjuk a bírósági perekre, hiszen minél többször nem tudunk megegyezni egy ilyen alkalom kapcsán, ahol ellentétes felekként jelenünk meg, annál több anyagi oldala is van a dolognak. Az üzleti mediáció célja, hogy minél előbb pontot tegyenek az ügy végére, persze békés formában.

Cégek közötti szerződések megszűnésekor, értelmezésekor vagy kártérítési viták kialakulásakor az üzleti mediáció csendes elsimítási mód. Cégen belüli együttműködések nem korrekt működése esetén is kérhetünk segítséget. Sőt, ha az eladást tervezzük részben vagy egészben, ilyenkor is vezetheti egy mediátor a folyamatot.

Szorosan összefügg a gazdasági mediátor feladata is ezzel, aki fogyasztó, kereskedő vagy gyártó közötti pereket, munkahelyi vitákat, kártérítési igényeket old meg. Összességében, a gazdasági mediátor segít abban, hogy a jogi ügyeinket gyorsan, alacsonyabb áron, rugalmas időben oldhassuk meg.

Nem másodlagos szempont, hogy a jövőre való tekintettel a jó kapcsolat megmaradjon a felek között. Amennyiben gazdasági mediátorhoz fordulnánk, keressük bizalommal az elérhetőségeken, hogy árat szabhasson, hiszen árjegyzék, referencia nem tehető ki a honlapra.

Print Friendly, PDF & Email