A láthatósági póló működése

Láthatósági póló a saját biztonságunkért

Láthatósági póló a saját biztonságunkért

Minél többet tartózkodik az ember a szabadban, annál nagyobb a valószínűsége, hogy előbb vagy utóbb valami rossz történik vele, például baleset éri. A legtöbb ilyen incidens gyakran elkerülhető, például a láthatósági póló viselésével. Ez a ruházat eltér a mindennapokban használt társaitól, színe leggyakrabban sárga vagy narancs.

Ezekre a fluoreszkáló árnyalatokra az jellemző, hogy a nappali fényviszonyok mellett könnyebben észrevehetőek, mert nagyobb hullámhosszú fénysugarat bocsátanak ki, mint amit elnyelnek.

Ezáltal a póló mondhatni ragyogóvá válik, a viselőjüket pedig hamarabb észreveszik. A szürkületi és esti órákra a láthatósági pólónak fényvisszaverő csíkot is kell tartalmaznia. Ez a csík olyan különleges anyagból készült, amin apró kristályok vannak, így a fényt, például egy autó lámpáit reflektorként verik vissza, így téve láthatóvá a viselőjét a nap bármelyik szakaszában.

A vásárló szabadon választhat neki tetsző színt, válogathat a méretek között, ráadásul hosszú vagy rövid ujjú változatban is kapható.