A nyár közeledtével érdemes felfigyelni az olcsóbb nyári gumikra is

Minőségi gumik az akciosgumi.hu oldalon

Minőségi gumik az akciosgumi.hu oldalon

Az év melegebb hónapjaiba érkezve nemcsak az emberek váltanak vastagabb ruházatról vékonyabbra, hanem a gépjárműveknél is meg kell ejteni a gumik cseréjét. Vannak olyan oldalak (mint például az akciosgumi.hu), amelyekkel még időben válthat egy megfizethető nyárigumira, akciókkal igyekeznek könnyíteni a váltást. Így most már mindenképpen érdemes elvégezni a cserét, hiszen több ezer vagy tízezer Ft is megspórolható, ha lecsapunk az akciókra.

Ugyanakkor a szakemberek folyamatosan azt hangoztatják és természetesen a tapasztalat is azt mutatja, hogy a téli gumi nyáron használva sokkal hamarabb elkopik, ezért nem ajánlott ezekkel a melegebb évszakokban furikázni. Sokkal jobban jár, ha rászánja a pénzt és vesz egy szett nyárit, a téliket pedig elteszi és majd a hidegebb hónapok beköszöntésével újra előveheti. Azonban, ha egész nyáron a téli gumikat használja, akkor nagy valószínűséggel ősszel majd vásárolhat újakat. Nem beszélve arról, hogy azért gyártanak téli és nyári gumiabroncsokat, mert mindegyik az adott évszakában működik a leghatékonyabban, azaz összetételüknek köszönhetően a télit télen a legbiztonságosabb használni, a nyárit pedig a melegebb hónapokban. Nyilván senkinek sem kötelező megejteni a váltást, azonban egy esetleges baleset következtében azt is figyelembe veszik, hogy a jármű milyen gumiabroncsokkal van felszerelve és vajon nem ebből származott-e a probléma?

Tehát, amikor gumicseréről van szó, akkor egyben a saját és mások életére is tekintettel van. A fent megjelenő linkre kattintva pedig egy olyan internetes felületre jut, ahol mondhatni gyerekjáték kiválasztani a gépkocsijához megfelelő nyári gumiabroncsot. Csupán be kell írnia a megfelelő paramétereket és az oldalon máris megjelennek a különféle márkájú abroncsok. Ha Ön egy bizonyos márka mellett tette le a voksát, akkor nagyon gyorsan kiderül, hogy itt megtalálható-e vagy sem. Tehát, ha még nem cserélt gumit az autóján, akkor tegye meg mihamarabb, hiszen a különbség nemcsak a vezetésben tűnik majd fel, hanem egy hirtelen fékezéskor is, ami életmentő lehet.

Print Friendly, PDF & Email