A kerítés építése a biztonságot szolgálja

A kerítés védelmet biztosít

A filmekben sokszor látni olyan bájos kertvárosokat, ahol egybe nyílnak az udvarok és esetleg csak valami sövény vagy egyéb sűrű növényzet jelöli a telekhatárokat, azonban ez hazánkban kevés helyen lenne kivitelezhető.

Számunkra a kerítés elengedhetetlen a biztonság és nyugalom megteremtése érdekében, hiszen a járókelők kíváncsisága teljesen elronthatja a kerti-partikat és az udvaron töltött családi pillanatokat.

Ráadásul nem a fürkésző szemek jelentik a legnagyobb kellemetlenséget, hanem az illetéktelen behatolók, akik az udvarról, garázsból, fészerből és persze a lakásból is elvihetik az értékeinket vagy veszélyeztethetik a családjainkat.

Éppen ezért, házépítés esetén a kerítés telepítése szinte a legelső, amit megvalósítunk, hogy már az építőanyagokat, munkaeszközöket, gépeket is biztonságban tudhassuk. Sokszor inkább ideiglenes kerítés is készül, csak ne maradjon elkerítetlen a telek, ami persze pluszköltséget jelent. Azonban jó tudni, hogy az elemes betonkerítés akár egyetlen nap alatt is felhúzható, így érdemes lehet már eleve mellette dönteni.