Melyek a finn szauna használatának szabályai?

Néhány dolgot érdemes betartani a finn szauna használatakor

A mai ember előtt rengeteg olyan lehetőség van, aminek a segítségével testét és lelkét pihentetheti, lazíthat. Általában a személyes ízlés kérdése az, hogy ki melyiket választja.

Nagyjából mindegyik esetében vannak olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani annak érdekében, hogy valóban hasznos legyen. A finn szauna egyre többek által kedvelt, azonban itt is megtörténik olykor, hogy a nem megfelelő használat miatt csökken a jótékony hatások mértéke, sőt, akár káros is lehet. Az első szabály, amit mindenképpen érdemes betartani, hogy fokozatosan kell elkezdeni a szaunázást, nem szabad már első alkalommal hosszú időt bent tölteni és a hőmérséklet sem lehet túl magas, elég eleinte az 50-60 fok.

Természetesen arra is figyelni kell, hogy a szaunázás folyamata is legyen meg, tehát váltakoztatni kell a hideget és a meleget, illetve ezek között időt kell hagyni a pihenésre is. Mindenki maga érzi, hogy mekkora az a hőmérséklet, amit még el tud viselni, ezt nem ajánlott túllépni, hogy ne adódjanak gondok a finn szauna használata közben.

Print Friendly, PDF & Email