Napelem rendszer ár a teljesítményhez igazítva

napelem rendszer ár

Napelem rendszer ár

Sok dolog van a világban, aminek kapcsán nem egyenes az arányosság a teljesítmény és az ár között. Az autók esetében lehet az egyik jó teljesítményű mégis olcsó, míg egy másik, gyenge menetteljesítményt mutató verda drága. Ezzel szemben, a napelem rendszer ár alapján a teljesítményhez igazodik.

De mi is az a teljesítmény? Röviden azt mutatja meg, hogy mennyi energiát termel a rendszer. Ha nem szeretnénk teljes mértékben kiváltani a vezetékes villanyt, csak bizonyos fogyasztókat kötnénk rá a napelemekre, kisebb teljesítményű rendszerre van szükség. Ha pedig gondolni szeretnénk a számunkra élhető egyetlen bolygó jövőjére, akkor érdemes a teljes háztartást átállítani a megújuló energiafelhasználásra.

Egy napelem rendszer ár tekintetében ugyan nem filléres kiadás, de már 10 évben belül megtérül a beruházás. Lehet tehát úgy is gondolkodni, hogy a következő családi autót néhány millióval kevesebbért nézegetjük, az otthonunkat pedig felszerelünk modern napelemeket, így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

Print Friendly, PDF & Email