Pasztellszínben pompázó babaágynemű

babaágynemű

Csodaszép babaágynemű

Amikor a születendő gyermeküknek vásárolnak a szülők, különös figyelmet kell fordítaniuk a kiságyra is. Az ideális babaágynemű az alábbi követelményeknek kell megfeleljen: csak természetes anyagokból készül; jó nedvszívó képességgel rendelkezik; légáteresztő, hipoallergén és puha.

A takarónak, a párnának és a lepedőnek kellemes tapintásúnak kell lennie és nem szabad irritálnia az újszülött érzékeny bőrét. Ami a babaágynemű mintázatát és az árnyalatát illeti, az messze nem kulcsfontosságú tényező.

A legfontosabb irányelv itt az, hogy a választott típus ne legyen túl világos. A túl sok színárnyalatot tartalmazó modelleknek irritáló hatást válthatnak ki, ami miatt a gyermek nem alszik majd jól és ingerlékeny lesz.

Tanácsosabb, ha kellemes és egyszínű pasztellárnyalatokat választunk, nem pedig tarka mintákkal borított babaágyneműt. Emellett figyeljünk arra is, hogy a textílián lévő festékanyagoknak ne legyen semmilyen szaga, mert ebben az esetben a színek a mosás során gyakran elhalványulhatnak.