Tapéták minden stílusban és mennyiségben

Mintás tapéták

A lakberendezés kétség kívül egy olyan téma, ami mindig foglalkoztatni fogja az embereket. A tapéták választéka számtalan stílusirányzatot vonultat fel, és technológiai fejlődése is a fénykorát éli. A legnagyobb arányban a papírtapéták terjedtek el.

Négyzetmétersúlyát tekintve megkülönböztetünk könnyű (a legolcsóbb típus, gyengébb minőségű), középnehéz (túlnyomó többségben ezeket gyártják, széles választék jellemzi) és nehéz (különleges technológiával készülnek, erősek és tartósak) tapétákat.

Ezeken belül lehetnek például dombornyomásúak, selymes fényhatásúak, fűrészporosak, linóleum utánzatúak, olajfestékkel nyomottak, fényezettek. A papír alapanyagon túl találkozhatunk még textil, fa, bőr, műbőr, műanyag falikárpitokkal és ezek kombinációjával is.

A megfelelő választás a felhasználási igény alapján történhet, megelőzve a látványra vonatkozó kívánalmainkat. Tudnunk kell, milyen tapéták alkalmasak a lakásunk azon helyiségeibe, ahova szeretnénk azt felhelyezni. Ma már mosható, újrafesthető tapéták is elérhetők, ez bizonyos lakrészek esetében kifejezetten előnyös döntés lehet.

Print Friendly, PDF & Email