Az amigurumi fonal kimondottan közkedvelt

Elsősorban azt kell megemlíteni, hogy színben, textúrában és összetételben eltér a hagyományos társaitól. Az amigurumi fonal szinte minden elképzelhető árnyalatban beszerezhető, így a lehetőségek száma növekszik. Általában vékony, így a kész figura részletei jobban kiemelkednek.

Rendkívül rugalmas és tartós, ami azért fontos, mert a belőle készült játékok sok esetben gyerekek kezébe kerülnek. A tartósság és a rugalmasság közötti egyensúly megtalálása kulcsfontosságú a sikerhez. Többféle variációban vásárolható meg, hiszen széles az anyagválaszték. A legtöbb amigurumi fonal gyapjúból, pamutból és akrilból készül. A beszerzéskor figyelembe kell venni az allergén potenciálját is. A természetes anyagok természetesen nem váltanak ki allergiás reakciókat.

Manapság egyre fontosabb a fenntarthatóság, így nem meglepő, hogy sokan keresik az újrahasznosított vagy biológiailag lebomló szálakat. A minőségi amigurumi fonal garantálja az elkészült figura hosszú élettartamát, ebből kifolyólag, kifejezetten jó befektetésnek nevezhető.