Mikor célszerű a házi vízmű tartály használata?

Előfordul, hogy a vezetékes víz nem elérhető bizonyos helyeken, különösen vidéki házaknál, ilyenkor más, alternatív lehetőséget kell keresni a ház vízellátására. A házi vízmű tartály kiépítésével számos vízkezelési, mozgatási és tárolási feladat egy rendszerbe tömörítve megoldható.

Az energiatakarékosság mellett, az alacsony kiépítési költségek is a házi vízmű alkalmazása mellett szólnak, főleg, ha ingyen elérhető víznyerési lehetőség is adódik a vízszükséglet fedezésére. Az egyedi igényeknek megfelelően, eltérő nagyságú házi vízmű tartály választható, kisebb vízellátás esetén elég lehet a 24 literes tartály, míg például társasházak vagy öntözőrendszerek esetében nagyobb házi vízmű tartállyal ellátott rendszer alkalmazása lehet szükséges.

A házi vízműben a vízszállítás és a nyomás biztosítását a szivattyú látja el, a folyadék tárolását pedig a házi vízmű tartály. Öntözőrendszerek kiépítésénél a hidrofor tartály beépítése rendkívül gazdaságossá teheti a beruházást, vizet és áramot takaríthatunk meg használatával, emellett a szivattyú élettartamát is meghosszabbítja.