Területtől függően változhatnak a szabadalom követelményei

Minden innovatív vállalatnak előbb-utóbb ügyvivőt kell választania a találmányokhoz fűződő jogainak védelmére. Rögtön tisztázni kell azonban, hogy sok szempont függ az Ön vállalatának típusától. Először is elemezni kell azon országok szabadalom terén bevett eljárásait, amelyekben szeretné oltalom alá helyezni a találmányát. A kizárólagos jogok ugyanis területi jellegűek.

Annak meghatározásához, hogy melyik országban kívánja oltalom alá helyezni a találmányát, gondolja át, hol van a fő piaca és nézze meg a versenytársai hol és mit szabadalmaztatnak! Ezen túlmenően, tisztában kell lennie azzal, hogy nem minden ügyvéd lesz alkalmas az Ön feladatára. Győződjön meg róla, hogy csak abban az országban bejegyzett szabadalom terén jártas ügyvivőt talál, ahol szüksége van rá!

Természetesen van lehetőség arra, hogy a szabadalomhoz közvetítőkön keresztül dolgozzon, de vajon szükség van erre? A közvetítőnek és a szabadalmi ügyvivőnek is fizetnie kell, ilyen esetben a munka minősége csökken, a kommunikáció hiánya, valamint az információcsere késedelme miatt.