Útifű maghéj, a reformkonyha remek alapanyaga

Az egészséges étrend hívei vagy a speciális diétát követők több lehetőség közül választhatnak az ételek sűrítésére való lisztpótló készítményekből. Cölikáliával küzdők étrendjében is ideális sűrítőanyag például az útifű maghéj, ami gluténmentes, magas rosttartalmú, számos pozitív hatása miatt igencsak közkedvelt superfood.

Figyelemre méltó segítség több krónikus betegség leküzdésében és a vérnyomás szabályozásában, de magas rosttartalmának köszönhetően, az emésztésre is jótékony hatást gyakorol, mivel tisztítja a beleket és támogatja az egészséges bélflórát. Mivel sok vizet képes megkötni, jelentősen csökkenti az éhségérzetet, ezért a fogyni vágyóknak is javasolt a fogyasztása. Főzelékek, szószok, turmixok, levesek, pudingok sűríthetőek vele, de a müzlinek is remek kiegészítője lehet.

Süteményekhez szintén eredményesen lehet használni, mivel erős zselésítő tulajdonsággal bír. További előnye az útifű maghéj fogyasztásának, hogy csökkenti a haspuffadást, valamint hatékonyan segít a vércukorszint alacsony szinten tartásában.