A hiányzó fogak pótlása minél előbb meg kell, hogy történjen

Hófehér mosoly

Számtalan olyan eset létezik, amikor valaki beletörődik a fogvesztésbe, csak ne kelljen fogorvoshoz fordulnia. Kit érdekel az az egyetlen fog, úgyis maradt, még 31 darab?! Nem csak esztétikai következménye van annak, ha nem fordulsz hamar fogorvoshoz: a hiányzó fogak pótlása elődleges fontosságú. Miért van ez így? Hiszen az a fog, ami már kiesett, legalább többé nem fájhat, ami egyébként egy remek megfigyelés, viszont ez a hiányos fogsor más veszélyeket tartogat. A beteg hamar észre fogja venni, hogy már nem tud olyan jóízűeket harapni a kedvenc ételeibe.

Még a lágy állagú táplálék megrágása is gondot okozhat, nem beszélve a gyümölcsökről, zöldségekről. Mivel az ínyt nem védi semmi, ezért az folyamatos irritációnak lesz kitéve, ami rendszeres gyulladáshoz vezethet. Ha már sikerült beletörődni egyetlen fog hiányába, akkor az illetőnek azzal is szembe kell néznie, hogy szép lassan el fog mozdulni az egész fogsor, ami elhanyagolt látványt fog nyújtani.

Aki nem szeretne a kellemetlen megjegyzések áldozatává válni, az mielőbb látogassa meg a Clinidentet, ahol újra visszakaphatja az önbizalmát és ismét bátran mosolyoghat! A hangképzéssel szintén problémák adódhatnak, főleg az elülső fogak hiánya miatt, vagyis a beszéd nehezebben lesz érthető. Éppen ezért érdemes végre felszámolni azt a tévhitet, hogy a fogorvos úgy gyógyít, hogy kihúzza a beteg fogat. Éppen ellenkezőleg, az implantátum és a fogorvosi híd csak a menthetetlen fogak esetében jöhet szóba.

Amennyiben még gyökérkezelés vagy tömés megmentheti a sérült fogat, a fogorvos mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne kelljen kihúzni. Amikor nincs más lehetőség, akkor marad a fogpótlás valamilyen formában. A Clinident kiváló szaktudású fogorvosokkal áll a páciensek rendelkezésére, akik fájdalommentes beavatkozások során varázsolnak mosolyt az arcokra. Nem szabad megvárni, amíg foghiány esetén elindul egy olyan folyamat, amit sokkal nehezebb lesz megállítani és visszafordítani, mint megelőzni! Egy modern képalkotó eljárás során, manapság már könnyedén meg lehet állapítani, hogy milyen kezelésre lesz szükség.

Print Friendly, PDF & Email