Hogyan zajlik egy válás?

Válás

Magyarország is sajnos meglehetősen az élen jár a zátonyra futott házasságok terén. Ha a kapcsolat sehogy sem menthető meg, szóba kerülhet a válás lehetősége. Természetesen egy ilyen folyamat mehet békésen, közös megegyezéssel, azonban elmondható, hogy ez gyakran éppen fordítva történik.

Van olyan eset, amikor egyik fél nem szeretne válni és vannak olyan helyzetek is, amikor a gyermek elhelyezésén vagy a tartásdíjon folyik a vita. A legszerencsésebb eset az, amikor a válás békés keretek között, botrány nélkül zajlik. Ha ez nem így történik, akkor számolni kell a válóperrel és egy családjogban jártas ügyvéd felkeresésével.

A közös megegyezéssel történő felbontása a házasságnak messze a legjobb megoldás, mivel ennek létrejöttét a felkészült ügyvéd nagyban elő tudja segíteni. A közös megegyezés nélküli válás jóval bonyolultabb folyamat és több tárgyalást is magába foglal. Ezek során terítékre kerül az olyan esetleges problémák megoldása, mint a gyermekek elhelyezése, a lakáshasználat és a vagyonmegosztás.

Print Friendly, PDF & Email