Lakástakarék akciók 2018-ban

Lakástakarék akciók

Lakástakarékpénztárak weboldalon mindent megtudhat, ami a lakástakarékkal kapcsolatos, sőt, szakértői segítséget, tanácsot is kaphat. Jó helyen jár, ha az aktuális lakástakarék akciókra kíváncsi. Itt ugyanis ezeket is egy csokorba szedték, így pontosan láthatja, hogy hol, milyen feltételek vannak, hogy spórolhasson vagy még több pénzt gyűjthessen.

Első körben tudnia kell, hogy az lakástakarék akciók főként a számlanyitási díjra vonatkoznak, ugyanis ez a legnagyobb költség ilyenkor. Ez törvényileg a szerződéses összeg 1%-át jelenti, de a különféle intézmények, bizonyos esetekben ezt elengedi, illetve csökkenti. Például az Aegon 100%-os számlanyitási kedvezményt biztosít, ha minimum 5 éves vagy legalább 25.000Ft/év értékű lakásbiztosítása van náluk.

Továbbá, ugyancsak elengedi a teljes díjat, ha belép az Önkéntes Nyugdíjpénztárába és legalább 200.000 Ft kiutalási egyenlegre köt szerződést. Amennyiben nem most lép be, hanem már rendelkezik nyugdíjpénztárral náluk, a fent említett feltételek mellett, akkor 75%-os kedvezményre jogosult. Ugyanakkor, ha ezek közül egyiket sem tudja teljesíteni, akkor is megspórolhatja a számlanyitás értékének felét, ha az adatait rendelkezésre bocsájtja marketingcélú felhasználásra.

Egy másik lakástakarékpénztár, a Fundamenta Lakáskassza ugyan nem kínál ilyen takarékoskodási lehetőséget, de triplázó bónusszal kedveskedik azon ügyfeleknek, akik minimum 19.900 Ft-is havi befizetés és 8 éves futamidő mellett döntenek. Ez azt jelenti, hogy kiutaláskor plusz 2 havi befizetést ad pluszba, ami már egy szerződés esetén is jelentős összeg lehet, de ha több is van, akkor komolyan érdemes megfontolni ezen lakástakarék akciók valamelyikét.

A másik két intézmény, az Erste és az OTP szintén kínál ezekhez hasonló opciókat, így azokról is célszerű informálódnia, mielőtt végleg elhatározná magát. A lakastakarekpenztarak.hu oldalon megnézheti az összes ajánlatot, valamint a kalkulátorral a szerződéses összeg alakulását is ellenőrizheti intézetenként. Ha még így is marad kérdés, akkor visszahívás vagy személyes beszélgetés során felteheti.

Print Friendly, PDF & Email