Ezért nem érdemes a kerékpárzáron spórolni

Kerékpárod védelmét ne hanyagold

Kerékpárod védelmét ne hanyagold

Jó munkához idő kell – szokták mondogatni. A rossz munkához pedig még több, hiszen ki kell javítani a hibát is. Gyakran ez érvényes a vásárlási szokásainkra is, hiszen ha választani lehet, akkor legtöbben az olcsóbbat fogják megvenni, még akkor is, ha silányabb minőséget kapnak. A lényeg, hogy legyen valami, a többi nem számít. Több ok miatt sem érdemes elhanyagolnod a kerékpárod védelmét. Igaz, hogy sokan a fenti szokások szerint élik a mindennapjaikat, de Neked nem muszáj.

Egyébként is gondolj csak bele, mennyibe került a kerékpárod! Valószínűleg nem csekély összegről van szó, hanem jelentősről, amit jó néhány évig gyűjtögettél, főleg ha még fiatal korod miatt nem is dolgoztál. Éppen ezért nem lenne bölcs dolog, ha most arra az elhatározásra jutnál, hogy elég egy olcsóbb kerékpár zárat venned, mert kell másra a pénz. Nos, ha így gondolkodsz, akkor valóban megint kezdhetsz gyűjtögetni valami másra, például új kerékpárra, mert nagy valószínűséggel a jelenlegit, amiért annyit gürcöltél, el fogják lopni. Az ár soha ne ijesszen meg, hiszen a magasabb ár mögött valószínűleg magasabb minőség rejtőzik. Egyébként is gondold csak végig, hogy mi kerül többe! Az új kerékpár vagy a drágának tűnő, de megbízható kerékpár zár? Na ugye! Éppen ezért, mielőtt kiadnád a pénzt valami olcsóbb zárra, amire a gyártók figyelmeztetése is felkerült, hogy alacsony biztonsági szinttel rendelkezik, gondolj arra, hogy ez olyan lenne, mintha a pénzed az ablakon keresztül szélnek eresztetted volna.

Az alacsony biztonsági szinttel rendelkező zárak általában könnyen átvághatóak egy kisebb csapszegvágóval is, ami valahogy mindig kéznél van az enyveskezű tolvajoknál. Ezzel szemben, vannak olyanok is, amelyek már jóval több fejtőrést okoznak a tolvajoknak, sőt, kifog rajtuk, mert sem leverni, sem pedig levágni nem lehet. Nyilván az ilyennek kissé borsosabb az ára, azonban biztosan tudod, hogy a kerékpárodat mindig ott találod majd, ahol előzőleg hagytad, vagyis a magasabb összegért egyben nyugodtságot is vásárolsz.

Print Friendly, PDF & Email