Halkrém a tökéletes napindításhoz

A pirított vajas kenyérre kent halkrém tökéletes hozzávaló egy királyi reggelihez, főleg, ha a napindító fogást egy citromszelettel is megkoronázzuk. Ez a vitamindús és rendkívül finom alapanyag ugyanakkor különféle szószok elkészítésénél is felhasználható.

Persze nem mindegy, hogy honnan szerezzük be ezt az egészséges, egész napra energiát adó élelmiszert, a több mint 100 éves múltra visszatekintő franciaországi Pointe de Penmarcʹh halkonzervgyárban készült halkrém kifogástalan minőségéhez azonban nem fér kétség.

A vállalkozás 2003-tól Douarnenez-ben előállított termékei kizárólag frissen kifogott halakból készülnek, mégpedig manuálisan, nemzedékről nemzedékre hagyományozódó receptek szerint. Ez persze nem azt jelenti, hogy az árukínálatban csak jól ismert halkrémek szerepelnek, amiket talán még a nagyszüleink is fogyasztottak.

A különlegességek közé tartozik az eredeti breton recept alapján halikra és paradicsom társításával előállított rilette, amiből az Íztenger internetes kereskedésben jelenleg mindössze 5 darab van készleten, a webshop tájékoztatása szerint.