Közúti baleset során mit kell tenni?

Közúti baleset

Sajnos a rohanó világban mindenkit érhet szerencsétlenség. A közúti baleset esetén mindenképp jó, ha tudja, mit kell tenni. Elsősorban a legfontosabb, hogy meg kell állni és meggyőződni arról, történt-e személyi sérülés. Ha netalán valaki megsérült, a rendőrséget és a mentőket is feltétlenül értesíteni kell.

A rendőrséget akkor is célszerű kihívni, ha nincs személyi sérülés, de van anyagi kár, vagy ha esetleg vitába keveredik a másik féllel, mert nem minden esetben látják ugyanúgy a helyzetet. Közúti baleset bekövetkezte után köteles mindkét vagy esetleg több fél megvárni a hatóságot, és csak engedéllyel hagyhatják el a helyszínt.

A szerencsétlenséget szenvedő felek kötelesek átadni egymásnak a személy, valamint gépjármű azonosításához és a kötelező felelősségbiztosítás fennállásához szükséges adatokat, valamint a baleset fontos körülményeire vonatkozó információkat. Ha közúti baleset történt, de nem Ön szenvedte el, akkor is meg kell állni, hátha tud valamilyen segítséget nyújtani embertársainak.