A légkondicionáló eredményesebb a ventilátornál

A klíma hatékony megoldás

A ventilátorok ideje már lejárt. A légkondicionáló sokkal hatásosabb, mert ez nem csak kavarja a már amúgy is meleg levegőt, hanem lecseréli azt kellemes hűvösre. De ezt fordítva is képesek megtenni, amit természetesen, a ventilátorok egyáltalán nem tudnak. Továbbá sokkal kisebb a zajszintjük, és nem kell elviselni, hogy állandóan ránk fújja a levegőt.

Ez sokaknak okozhat problémát, mert olyan érzésük lehet, mintha huzatos helyiségben ülnének, továbbá a szem kiszáradása is gyakran előfordul. Viszont a légkondicionáló használatával ez nem fordulhat elő.

Csendben teszi a dolgát, és egyszerre csak azt vesszük észre, hogy a hőmérséklet sokkal elviselhetőbbé változott. A klíma mellett a pihenés sem lehetetlen, akár éjjel is aludni tudunk, miközben működik.

Ez kiváltképp a split légkondicionáló esetében igaz, mert annak a külső egysége értelemszerűen a lakáson kívül helyezkedik el, és így nem hallani a működését. Viszont egy mobil légkondicionáló ennél azért sokkal nagyobb zajt csap, ezért egy idő után kellemetlenné válhat a használata.