Hasznos teendők fejfájás ellen

fejfájás ellen

Fejfájás ellen

Néha valami számunkra megmagyarázhatatlan módon erős fejfájást érzünk és ilyenkor a legtöbben valamilyen gyógyszer után nézünk, hogy mielőbb elmúljon a fájdalom.

Pedig fejfájás ellen létezik néhány házi módszer is, például az evés, ivás, hiszen a napi rohanásban nem mindig figyelünk az étkezésre, sem a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. A problémát ez is okozhatja. De masszázzsal, megfelelő légzéssel és akupresszúrával szintén sokat tehetünk fejfájás ellen a saját otthonunkban.

Ha a szemüreg környéke fáj, akkor az orrnyereg tövét kell szorítani néhány másodpercig, a homlok és halánték környéki fájdalom esetében pedig a homlok ujjbegyekkel történő nyomkodása jelenti a segítséget.

A kedvenc illóolajunkat szintén bevethetjük fejfájás ellen, illetve a borogatás, inhalálás is megszüntetheti a kellemetlen érzést. A természetes készítmények egyik kiválósága, a CBD olaj szintén nagy segítséget nyújthat fejfájás ellen, hiszen ennek kiváló fájdalomcsillapító hatása van. Ezt kutatások eredményei mutatják.