Napsütéses helyre kerüljön a kerti medence!

Kerti medence

Kerti medence

Minden építkezés gondos tervezést igényel, nemcsak a mérnökök, hanem a megrendelők részéről is, hiszen nem a kivitelezők, hanem a használók fogják hosszú éveken keresztül élvezni, rosszabb esetben elszenvedni az elkészült alkotás hatásait.

Ezért, mielőtt bárki kerti medence építésébe fogna, több dolgot is alaposan át kell gondolnia. Ezek közül talán az egyik legfontosabb, hogy hol, az udvar melyik részén kapjon helyet az építmény.

Elsősorban kisgyermekes családok esetében van nagy jelentősége annak, hogy az udvar napfényes részére kerüljön a kerti medence, így a víz mindig kellemes hőmérsékletű lesz és nemcsak nyáron, hanem még a kora őszi napokban is felüdülést tud nyújtani.

Természetesen léteznek a medence vizének fűtésére alkalmas berendezések, azonban körültekintő tervezéssel az energiaköltségek és az anyagi ráfordítás is jelentős mértékben csökkenthető. Ugyanakkor arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy a legnagyobb kánikulában akadjon némi hűsítő árnyék is a kerti medence közvetlen környezetében.

Print Friendly, PDF & Email