Zaj a légkondicionáló bekapcsolásakor

legkondicionalo

Légkondicionáló

A klímaberendezések tulajdonosai nagyon gyakran szembesülnek furcsa zajokkal a készülék bekapcsolásakor. Mintha egy csapásra jelent volna meg a semmiből.

Hiszen tegnap a légkondicionáló még tökéletesen működött, ma pedig már érthetetlen és kellemetlen hangokat produkál. A tulajdonosok fejében sokszor merülnek fel az alábbi kérdések: „Mi okozza a zajt?”, „Honnan származik?”, “ Hogyan lehet megszabadulni tőle?”

Ha a ki- és visszakapcsolás után a bosszantó zaj továbbra is megmarad, akkor itt az ideje annak, hogy cselekedjünk! Először is emlékeznünk kell arra, hogy a légkondicionáló megnövekedett zaja a legtöbb esetben a készülék hibás működését jelzi. Ezért az első dolog, amit tennünk kell, ha ezt meghalljuk, az a forrás azonosítása.

A zaj származhat a beltéri vagy a külső egységből. Nagyon gyakran előfordul, hogy a légkondicionáló azért ad ki zajt, mivel helytelenül telepítették. A furcsa hang oka lehet a sérült ventilátor vagy a kompresszor erős rezgése is. Mindezen esetekben forduljon szakemberhez!

Print Friendly, PDF & Email