Az otthoni légkondi tisztítás folyamata

légkondi tisztítás

légkondi tisztítás

Nem titok, hogy az üzemeltetés során a klímaberendezések rendszeres karbantartást igényelnek. Amennyiben a légkondi tisztítás ismeretlen fogalom számunkra, egyszer csak azt vehetjük észre, hogy a készülék működése közben por és szennyeződések halmozódtak fel a belső egységben, amelyek a levegőből és a kondenzátorból kerültek oda, elősegítve a penész, a gombák és más kellemetlenségek szaporodását.

A fenti tényezők mindegyike negatív hatással van a készüléket használók egészségére és a klímaberendezés teljesítményére. Ezért, hogy elkerüljük ezeket a kellemetlen problémákat, gondoskodnunk kell a légkondi tisztításról és alaposan le kell mossuk az összes felhalmozódott szennyeződést és port.

Fontos megjegyezni, hogy a többszintes épületek felső emeleti lakásaiban elhelyezett klímaberendezések kevésbé érzékenyek a gyors eltömődésre, mivel a por gyakran kevésbé koncentrált a magasban, mint az alsóbb szinteken. Ez azonban nem jelenti azt, hogy itt nem kell időközönként légkondi tisztítást végezni.

Print Friendly, PDF & Email